Polityka prywatności

Smart Selling Group dba o to, aby Państwa dane osobowe były przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o ochronie danych (dalej zwane „RODO”).


1. KTO JEST ADMINISTRATOREM PAŃSTWA DANYCH OSOBOWYCH?

Administratorem Państwa danych osobowych podawanych za pomocą formularzy znajdujących się na stronie jest Smart Selling Group Dariusz Gawron ul. Grabowa 38/9 42-500 Będzin


2. W JAKI SPOSÓB MOŻNA SIĘ SKONTAKTOWAĆ Z ADMINISTRATOREM?

W kwestiach związanych z ochroną danych osobowych z Administratorem można się skontaktować drogą mailową: kontakt@rockhunters.pl lub poprzez kontakt telefoniczny pod numerem telefonu 790 556 233.


3. KIEDY I W JAKIM CELU DOCHODZI DO PRZETWARZANIA PAŃSTWA DANYCH OSOBOWYCH?

W przypadku zakładania Konta w Serwisie, dokonywania zakupów w sklepie internetowym, zapisania się do newslettera itp. dochodzi do sytuacji kiedy gromadzone są Państwa dane osobowe.

Poniżej wskazujemy główne przypadki, w których dochodzi do przetwarzania Państwa danych osobowych. Po kliknięciu w poniższe linki zostaną Państwo przekierowani do strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie przetwarzania danych osobowych w konkretnych celach.

Do przetwarzania danych osobowych dochodzi między innymi w sytuacji:

  1. Założenia konta w serwisie

  2. Dokonania zakupów w sklepie internetowym

  3. Zapisania się do newslettera


4. JAKIE PRAWA PRZYSŁUGUJĄ PAŃSTWU W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH?

Co do zasady przysługują Państwu poniżej wymienione prawa w związku z przetwarzaniem przez nas danych osobowych:

  1. prawo żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz do przeniesienia danych,

  2. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie w przypadku, gdy Państwa dane osobowe przetwarzane są na podstawie Państwa zgody; cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,

  3. wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych dotyczącej przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych.

Szczegółowe informacje na temat przysługujących Państwu praw znajdą Państwo w pkt. 2 Polityki Prywatności, które są uwzględnione w każdym z wymienionych celów przetwarzania osobno.


5. KTO MA DOSTĘP DO PAŃSTWA DANYCH OSOBOWYCH.

W zależności od sytuacji Państwa dane osobowe przetwarzane będą nie tylko przez naszych pracowników, ale również przez inne podmioty, które współpracują z Administratorem Smart Selling Group Dariusz Gawron i wykonują na jego rzecz rozmaite usługi. W takich przypadkach Administrator zapewnia, że tacy usługodawcy będą przestrzegać przepisów dotyczących ochrony danych osobowych. Ponadto Państwa dane osobowe mogą być przekazywane administracji publicznej, w sytuacji kiedy Administrator będzie do tego zobligowany przepisami prawa.


6. ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI

Administrator zastrzega sobie zmiany polityki prywatności o czym uprzednio poinformuję Użytkowników.


KLAUZULA INFORMACYJNA DOT. ZAKŁADANIA KONTA W SERWISIE

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Smart Selling Group Dariusz Gawron ul. Grabowa 38/9 42-500 Będzin

2.W kwestiach związanych z ochroną danych osobowych z Administratorem można się skontaktować przy pomocy adresu email: kontakt@rockhuners.pl

3. Dane osobowe Użytkownika przetwarzane są w poniższych celach oraz na podstawie wskazanych podstaw prawnych:

      • utworzenia i utrzymywania Twojego konta w Serwisie, w tym umożliwienia Użytkownikom korzystania z funkcjonalności Serwisu, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO),

      • wykonania umowy, której Użytkownik jest stroną lub podjęcia na żądanie działań przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO,

      • wypełnienia innych obowiązków prawnych ciążących na administratorze, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO,

      • dochodzenia roszczeń wynikających z zawartej umowy lub z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej, co stanowi prawnie uzasadniony interes przetwarzania danych przez ADO, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO,

      • w przypadku udostępnienia danych osobowych w celu otrzymywania informacji handlowej,– realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora polegającego na prowadzeniu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług drogą elektroniczną lub telefoniczną, w oparciu o Twoją zgodę, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO.

4. Podanie danych w celu utworzenia i utrzymywania konta w Serwisie jest dobrowolne ale niezbędne do realizacji tego celu. Niepodanie danych uniemożliwi założenie konta. Podanie danych w celu korzystania z innych funkcjonalności Serwisu jest dobrowolne, a nie podanie ich uniemożliwi skorzystanie z określonych uprawnień lub funkcjonalności.

5.Dostęp do danych osobowych Użytkownika mają pracownicy i podwykonawcy Administratora odpowiedzialni za obsługę Użytkownika, podmioty świadczące usługi na rzecz Administratora (tj. usługi księgowe, IT i wsparcia technicznego), które muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki. Dane osobowe mogą być również udostępnione uprawnionym do tego organom państwowym.

6. Okresy przechowywania danych osobowych Użytkowników są następujące:

      • a) Dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia i wykonania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną – są przechowywane przez okres korzystania przez Użytkownika z tych usług zgodnie z Regulaminem. Po zaprzestaniu korzystania z usług, dane osobowe Użytkownika w zakresie: imię, nazwisko, adres e-mail, będą przechowywane jeszcze przez okres 3 lat dla celów rozpatrywania skarg oraz roszczeń związanych z korzystaniem z tych usług;

      • b) Dane udostępnione w celach marketingowych lub w celach utrzymywania konta w Serwisie będą przechowywane do czasu wycofania zgody.

7. Użytkownikowi przysługuje prawo do:

      • żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych,

      • w przypadku, w którym dane przetwarzane są w oparciu o prawnie uzasadniony interes Administratora – prawo do wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych z przyczyn związanych z jego szczególną sytuacją,

      • wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

8. Dane osobowe Użytkownika będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji, w tym profilowania.

 

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do SMART SELLING GROUP .
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
SMART SELLING GROUP  używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Poznaj rockhunters

Nasz sklep wspinaczkowy powstał z myślą o ludziach, którzy pokochali wspinaczkę, tych którzy rozpoczynają swoją przygodę ze wspinaczką i tych bardziej zaawansowanych. Znajdziesz tu uprzęże wspinaczkowe, buty, kaski oraz cały szpej niezbędny do zabawy na ścianie i skałkach dla każdego wspinacza czy alpinisty. A dla szukających sprzętu wysokościowego mamy niezbędny szelki i linki oraz inne podstawowe wyposażenie.

Poznaj rockhunters  

kupuj wygodnie

W naszym sklepie każdy klient odnajdzie nie tylko szeroki asortyment produktów, ale również mnogość sposobów płatności i metod dostawy.

Oferujemy realizację płatności za pośrednictwem procesora płatności on-line PayU, opłaty uiszczanej przy odbiorze zamówienia (za pobraniem). Dostawę realizujemy za pośrednictwem Poczty Polskiej, kuriera DPD oraz InPost (w tym Paczkomatów). Oferujemy również sprzedaż ratalną poprzez system Raty PayU.

PayU Allegro InPost DPD
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl